Dermalex Medical houdt eczema onder controle

Dermalex Medical houdt eczema onder controle

De chronische huidaandoening atopische dermatitis of atopisch eczeem veroorzaakt een extreem droge en vaak rode, schilferige en jeukerige huid. Aan de basis ligt een aangeboren genetische afwijking  (15 tot 20% van de Belgische kinderen lijdt eraan) en ook omgevingsfactoren spelen een belangrijke rol. Oorzaak van het probleem: een huidbarrière die niet optimaal functioneert met een overactief immuunstelsel als gevolg. 

Dermalex biedt een volledige behandeling aan om je eczema onder controle te houden: een intens hydraterende crème voor dagelijks gebruik die de opstoten kan uitstellen, en een behandelende crème die de symptomen tijdens een opflakkering bestrijdt.

De Atopische Eczema behandelingscrème van Dermalex doorbreekt de vicieuze jeuk-krab cirkel die kenmerkend is bij eczema. De crème kan dagelijks worden aangebracht op de aangetaste zones om de symptomen van eczema te verminderen.  De crème bevat huideigen componenten, zoals lipiden, en ook natuurlijke mineralen. Het MagneoLite complex van Dermalex is geïnspireerd op de mineralen uit de Dode Zee en zorgt actief voor een afname van jeuk en roodheid van de huid.  

De Atopische Eczema Behandelingscrème is zonder cortisone, parfum en parabenen.
Voor kinderen en baby’s vanaf 8 weken is een aangepaste crème beschikbaar. 

De Intensief hydraterende crème van Dermalex is hét geheim om nieuwe eczema-opflakkeringen uit te stellen en heeft een 3-voudige hydraterende werking: 

  1. De crème legt een ‘film’ op  de huid om vocht vast te houden én om te beschermen tegen weersomstandigheden en irriterende stoffen van buitenaf.
  2. Verder herstelt de crème het evenwicht van de huidbarrière door het tekort aan lipiden aan te vullen en zo ontstekingen als reactie op binnendringende bacteriën te vermijden. 
  3. Ten slotte dringen vochtvasthoudende moleculen in de diepere huidlagen voor een grondige hydratatie.   

Onderzoek toont aan dat patiënten die de Intensief hydraterende crème van Dermalex gebruiken 30% minder opstoten per jaar hebben en 1 op 4 van de patiënten had in 6 maanden tijd zelfs geen enkele opstoot. 

Verkoopinfo:
Dermalex Atopisch Eczema Behandelingscrème voor baby’s vanaf 8 weken (30g): € 11,95

Dermalex Atopisch Eczema behandelingscrème voor volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar (30g): € 11,95

Dermalex Intensief Hydraterende crème (200g): € 12,95
Alles verkrijgbaar bij de apotheek. 

Over Dermalex

In samenwerking met Laboratoires Galenco ontwikkelt Dermalex verzorgingsproducten voor de droge en gevoelige huid. Het team laat zich daarbij adviseren door dermatologen, apothekers en allergiespecialisten.

De ideale huid is geen droom meer
Het leven van de huid is een dynamisch evenwicht dat beïnvloed wordt door verschillende interne en externe factoren. Wij bij Dermalex denken dat de behandeling die je aan je huid geeft belangrijker is dan het huidtype. Dankzij ruime ervaring ontdekken wij steeds nieuwe drijfveren om effectief te werken. Een gezondere huid kan zich beter herstellen, zichzelf beschermen, vocht en voedingsstoffen beter vasthouden en blijvend veranderen.

Dermalex hanteert erg strenge formuleringsprincipes voor zijn producten en houdt er strikte criteria op na inzake de selectie van grondstoffen. Daarom bevelen heel wat dermatologen het merk aan bij patiënten met een gevoelige huid.