Een van de vervelendste puberkwaaltjes? Puistjes!

Een van de vervelendste puberkwaaltjes? Puistjes!

*In België is 80% à 90% van de bevolking ooit in aanraking gekomen met acné. Acné is hormonaal gelinkt en komt vooral voor tijdens de puberteit.

Je hoort of ziet het zo vaak. Een tiener die beschaamd zijn gezicht naar beneden houdt, niet wil uitgaan of erger nog gepest wordt omdat hij puistjes heeft. Acné of jeugdpuistjes mag dan wel geen kwaadaardige aandoening zijn, toch heeft het een grote impact op het zelfvertrouwen en het sociale leven van onze pubers. En bovendien is het vaak moeilijk om acne onder controle te krijgen omdat het voornamelijk hormonaal gelinkt is.

Acné is een ‘aandoening’ aan de talgklieren die vooral aanwezig is op het gezicht, maar die ook kan voorkomen in de nek, op de rug en op de schouders. In de meeste gevallen hebben pubers hier last van door een overmatige aanmaak van talg tijdens de puberteit.

Het is heel belangrijk om acné op tijd aan te pakken. Hoe eerder je aan de strijd tegen acné begint, hoe kleiner de kans op littekens, vlekjes, putjes, pigmentvlekjes en innerlijke littekens zoals onzekerheid. En een goede acné-behandeling start altijd met een goede reiniging van het gelaat in combinatie met een behandelingscrème die de huid voldoende hydrateert.

Dermalex, een 100% Belgisch merk en enkel verkrijgbaar in de apotheek, ontwikkelde, in samenwerking met een team dermatologen, een zuiverende reinigingsgel en behandelingscrème tegen acné.

De zuiverende reinigingsgel is een niet-alkalische zeep ('zeep zonder zeep') die onzuiverheden en overtollig talg verwijdert zonder de huid uit te drogen.  Tip: schrob de huid niet na het reinigen, maar dep ze zachtjes droog.

De acné behandelingscrème heeft een unieke dubbele werking: ze remt  de groei van de slechte bacteriën af én hydrateert de huid.  Waar de meeste behandelingen de huid uitdrogen, voegt de Dermalex behandelingscrème net lipiden toe.

De troeven van deze behandelende Dermalex Medical Acné-crème?

  • bevat geen antibiotica of cortisone waardoor de huid niet uitdroogt
  • heeft een pH-waarde van 4 (=lager dan de pH-waarde van je huid) waardoor het de groei van bacteriën afremt zonder de goede bacteriën aan te tasten
  • voegt lipiden toe aan de huid en geeft deze zo een signaal dat er voldoende lipiden aanwezig zijn. Het resultaat?  De huid maakt geen extra talg meer aan en het evenwicht wordt hersteld.

Met de nieuwe ´Acné´ behandelingscrème van Dermalex Medical zeggen we volmondig ´vaarwel´ tegen één van de vervelendste puberkwaaltjes! 

Dermalex Acné Behandelingscrème (30g): € 15,95

Dermalex Zuiverende Reinigingsgel (200ml) : € 11,95

 

Over Dermalex

In samenwerking met Laboratoires Galenco ontwikkelt Dermalex verzorgingsproducten voor de droge en gevoelige huid. Het team laat zich daarbij adviseren door dermatologen, apothekers en allergiespecialisten.

De ideale huid is geen droom meer
Het leven van de huid is een dynamisch evenwicht dat beïnvloed wordt door verschillende interne en externe factoren. Wij bij Dermalex denken dat de behandeling die je aan je huid geeft belangrijker is dan het huidtype. Dankzij ruime ervaring ontdekken wij steeds nieuwe drijfveren om effectief te werken. Een gezondere huid kan zich beter herstellen, zichzelf beschermen, vocht en voedingsstoffen beter vasthouden en blijvend veranderen.

Dermalex hanteert erg strenge formuleringsprincipes voor zijn producten en houdt er strikte criteria op na inzake de selectie van grondstoffen. Daarom bevelen heel wat dermatologen het merk aan bij patiënten met een gevoelige huid.